27 Mart 2018 Salı

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
Malzemeler;
--250g kuşbaşı et
--2 tane patates
--1 tane havuç
--1 su bardağı bezelye (dondurucudan)
--12-13 tane arpacık soğan
--1 tane kapya biber
--2 diş sarımsak
--1 yemek kaşığı salça
--1 çay bardağına yakın sıvıyağ
--Pulbiber, tuz

Yapışı;
1--Geniş ve yapıştırmaz bir tencere alıp önce eti koyup suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
2--Üzerine soğanı ve sarımsağı koyup kavurun.
3--En sert sebzeden başlayarak ve hepsini kendi suyuyla üçer dörder dakika kavurarak ilerleyeceğiz.
4--Havucu, bezelyeyi, patatesi, biberi teker teker kavurun.
5--Salçasını da koyduktan sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
6--Tuz ve pulbiber koyup ağır ateşte pişirin.
Not: Bezelyeyi konserve kullanacaksanız yemeğinizin içine en son ilave edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder