27 Mart 2018 Salı

BAZLAMA EKMEĞİ

BAZLAMA EKMEĞİ
Malzemeler;
•4 su bardağı tam buğday unu
•2 su bardağı ılık su
•Yarım paket yaş maya
•1 tatlı kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;
•Yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz gibi açın.
•Unun ortasına maya, şeker ve suyu koyup mayayı eritin.
•Tuzuda koyup ortadan başlayarak yavaş yavaş yoğurun.
•Yumuşak bir hamur olsun.
•Gerekirse elinize bir kaç damla yağ alarak hamuru toparlayın.
•Üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.
•Hamur kabardığında istediğiniz büyüklükte bezeler alın.
•Hamur yumuşak olduğundan oklavayla açarken çok un kullanmanız gerekecek ve ekmeğiniz sert düşecektir.
•Bunu önlemek için çok az iki damla kadar yağ kullanarak hamuru elinizle büyütebilirsiniz..
•Açtığınız hamurları yağsız tavaya koyup orta ateşte iki tarafını da pişirin.
Not: Bazlama ekmeklerinizin fazlasını buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder