13 Ocak 2017 Cuma

GÜVEÇ

GÜVEÇ

Malzemeler;
-Yarım kg kuşbaşı et
-2 tane patates
-2 tane patlıcan
-4 tane domates
-1 tane havuç
-1 su bardağı bezelye
-4 tane sivri biber
-1 tane kapya biber
-2 tane soğan
-4 diş sarımsak
-1 yemek  kaşığı salça
-1 Su bardağı su
-1/2 Çay bardağı zeytin yağı
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Tuz, Karabiber, Pul Biber

Yapılışı
-Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar haşlayın.
-Diğer yandan sebzeleri yıkayıp doğrayarak hazır hale getirin.
-Etler pişince süzün ve doğradığınız sebzelerle karıştırıp, üstüne bezelyeleri ilave edin.
-Bu karışımı tek kişilik güveç kaplarına bölüştürün.
-Üzerine ufak ufak tereyağlarını ve birer adet defne yapraklarını koyuyoruz
-Bir kaseye salçayı koyup 1 su bardağı sıcak su ile açın, içine tuzu, baharatları ve zeytin yağını koyup güzelce karıştırın.
-Hazırladığınız bu karışımı güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağ koyun.
-Güveç kaplarının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve hava alması için üzerine kürdan ile birkaç delik açın.
-Kapları fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
-Güveçleri fırından çıkarıp üzerlerindeki folyoları çıkarıp birer dilim domates ve biber koyup tekrar fırına koyun.
-Bu şekilde 10 dakika daha pişirerek fırını kapatın.
Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder