BAKLAVA YUFKASINDAN ŞÖBİYET TATLISI |
Malzemeler;
-16 tane baklava yufkası
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebisi için;
-2,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı irmik
-1 çay bardağı şeker
Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
1-Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
2-Kaynadığında limon suyunu ilave ederek ocak kısık olacak şekilde 20 dakika kaynatarak soğumaya bırakın.
3-Muhallebisi için; süt,irmik ve şekeri tencereye koyup katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
4-Tereyağını eritin.
5-4 yaprak baklava yufkasını alıp üzerine eritilmiş tereyağ sürün.
6-Yufkalar bitene kadar 4 yaprakta bir yağlayarak üst üste koyun.
7-En üstününü yağlamayın.
8-Ben 7×7 cm olarak kestim, siz kare olacak şekilde istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
9-Ortalarına bir tatlı kaşığı muhallebi ve ceviz koyarak üçgen katlayıp, uçları herbiri diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye sıralayın.
10-Kalan tereyağını ısıtıp kaşıkla üzerlerine dökün.
11-Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
12-Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında şerbetini dökün üzerini kapatmayın yoksa hamur olur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder