11 Ocak 2017 Çarşamba

KURUVASAN

KURUVASAN

          Malzemeler;
-1 su bardağı süt
-Yarım su bardağı su
-Bir çay bardağı sıvıyağ
-1 paket maya
-1 yumurta (sarısı üzerine)
-3 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
          Ara katları için;
-100g oda ısısında tereyeğ
          İçi için;
-Kakaolu fındık kreması
          Üzeri için;
-1 yumurta sarısı
          Yapılışı;
1-Sütü ısıtıp mayayı içine koyarak eritin.
2-Diğer malzemeyi de ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
3-Hamurun mayalanmasını beklemeden hemen işleme başlayın.
4-Hamuru sekiz bezeye bölün.
5-Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak ara katlarına oda ısısında yumuşamış tereyağ sürün.
6-En üsttekinin üzerine sürmeyin.
7-Merdaneyle açabildiğiniz kadar büyütün.
8-Resimde görüldüğü gibi hamuru önce dörde sonra herbir üçgeni tekrar dörde bölün.
9-Yani 16 tane kuruvasan çıkacak şekilde eşit parçalar kesin.
10-Bir tatlı kaşığı fındık kreması koyup serbestçe sarın.
11-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralayın.
12-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ılık fırında kuruvasanlar iki katına çıkana kadar mayalanması için bekletin.
13-Sonra çıkartıp fırını açıp ısıtın ve tepsiyi fırına koyun.
14-Kuruvasanlar nar gibi kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder