30 Kasım 2016 Çarşamba

TAVADA LAHMACUN

TAVADA LAHMACUN

Malzemeler
Hamuru için;
-4 su bardağı un
-1, 5 su bardağı ılık su
-1 paket maya
-1 çay kaşığı tuz

İç Malzemesi;
-400 gr. kıyma
-3 tane soğan
-3 tane domates
-7-8 tane sivri biber
-Yarım demet maydonoz
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı su
-Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı;
1- Hamuru için; Unu kaseye koyup ortasını açın tuz maya ve ılık suyu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
2- Üzerini poşetle kapatarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
3- İç harcı için; soğanı domatesi, biberi ve maydanozu rondoya koyup ince çekin ve kıymanın içine ilave edin.
4- Salçayı, tuzu, sıvıyağ, su ve baharatları da katıp sürülebilir bir kıvam olacak şekilde hazırlayın.
5- Hamurdan, yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava ya da merdaneyle  tavanın büyüklüğünde açın.
6- Üzerine 3 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup her tarafına sürün.
7- Isınmış tavanın içine alarak kapağını kapatın, altı kızardığında pişmiş demektir.
8- Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
9- Pişen lahmacunları, kurumaması ve sıcak kalması için bir ters bir düz koyun ve kapaklı bir yerde biriktirin.
10- Arzuya göre domates, soğan ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder