PORTAKALLI İRMİK TATLISI |
▪1 su bardağı irmik
▪4 su bardağı süt
▪1 su bardağı portakal suyu
▪1 su bardağı şeker
▪1 paket vanilya
▪2 paket yulaflı bisküvi
▪100g tereyağ
▪2 su bardağı portakal suyu
▪2 yemek kaşığı nişasta
▪2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
1▪ Bisküviyi rondodan geçirip, eritilmiş tereyağ ile iyice ovalayın ve kelepçeli kalıba döküp elinizle sıkıca bastırın.
2▪ Tencereye süt, şeker,portakal suyu ve irmiği koyup sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
3▪ Ocağın altını kapatıp vanilyayı ilave edip karıştırın.
4▪ Hazırladığınız kremayı kelepçeli kalıptaki bisküvinin üzerine boşaltın.
5▪ Üzerinin sosu için tencereye portakal suyu nişasta ve şekeri koyup iyice çırpın.
(Hazır meyve suyu kullanacaksanız şeker ilave etmeyin)
6▪ Portakallı sos kaynayıp koyulaştığında onu da kalıptaki tatlının üzerine boşaltıp üzerini düzleştirin.
7▪ Vaktiniz varsa bir gece yoksa en az iki üç saat dolapta dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder