7 Aralık 2016 Çarşamba

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI

Malzemeler
-6 tane tavuk baget
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı tavuk suyu
-1 tane soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Karabiber
-Tuz

Yapılışı
1- Pirinci sıcak suyla ıslatıp 1 kaşık tuz koyarak en az bir saat bekletin.
2- Tavuk bagetleri üzerine çıkacak kadar su ve tuz koyarak haşlayın.
3- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
4- Üzerine suyu iyice süzülmüş pirinci koyup, pirinç tel tel olana dek kavurmaya devam edin.
5- Karabiber ve tuzunu da ilave edin.
6- Tencereniz fırın için uygun değilse uygun bir fırın kabına boşaltın.
7- Tavuk bagetleri üzerine yerleştirin.
8- Tavuk suyunu da ilave edip tuzunu kontrol edin.
 9- 180 derecede sıcak fırına sürün.
10- Kontrollü bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder