6 Ağustos 2016 Cumartesi

PİZZA

PİZZA

Malzemeler;
•4,5-5 su bardağı un
•1 su bardağı su
•1 su bardağı süt
•1 paket kuru maya
•2 yemek kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay bardağı sıvıyağ

Sosu için;
•1 tane domates
•1 yemek kaşığı ketçap
•1 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz, pulbiber

Üzeri için;
•Sucuk, sosis
•Mısır, kornişon
•Yeşilbiber, zeytin
•Mantar,kaşarpeyniri (damak tadınıza göre ne istiyorsanız kullanabilisiniz)

Yapılışı;
1• Yoğurma kabının içine unu koyup ortasını açın.
2• Şeker,maya, tuz ve yağı koyun.
3• Ilık suyuda ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
4• Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
5• Gerekirse hamuru toparlamak için biraz un kullanın.
6• Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
7• Sosu için; Domatesi rendenin ince tarafıyla rendeleyip ketçap yağ tuz ve pulbiberi ilave edip  karıştırarak hazır hale getirin.
8• Üzeri için; istediğiniz malzemeleri doğrayın.
9• Zeytinin çekirdeklerini çıkarın, kaşar peynirini rendeleyin.
10• Ben büyük boy fırın tepsisinde tek seferde hazırladım.
11• Tepsinin altını yağlayıp hamuru elinizle tepsinin büyüklüğünde açın.
12• Üzerine sosunu sürüp her tarafına yayın.
13• 170 derecede hamuru 10 dakika hafif pişirin.
14• Fırından çıkarıp üzerine istediğiniz malzemeleri koyun, en son rendelenmiş kaşarı serpin.
15• 170 derecede 15 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder