BEŞAMEL SOSLU ISPANAK |
Malzemeler;
-1 kg ıspanak
-2 tane soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Pulbiber, karabiber
-Sıvıyağ, tuz
Beşamel sosu için;
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-Tuz, karabiber
Üzeri için;
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
1- Ispanağı yıkayıp doğrayın.
2- Üzerine kaynar su döküp soldurun.
3- Soğuduğunda suyunu sıkın.
4- Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun ve salçayı ilave edin.
5- Üzerine ıspanağı ilave ederek saldığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
6- Baharat ve tuzunu ilave edin.
7- Beşamel sos için; tavaya yağı koyup unu kokusu çıkana kadar kavurun.
8- Üzerine sütü ilave ederek hızlı hızlı karıştırın.
9- Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
10- Tuz ve karabiberini katıp karıştırın.
11- Ispanağı fırın kabına koyup üzerine beşamel sosu dökün.
12- Her tarafına rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
13- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder