8 Temmuz 2016 Cuma

LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ

Malzemeler;
▪20 tane baklava yufkası
▪1 paket margarin
▪Pudra şekeri

Kreması için;
▪1 litre süt
▪6 yemek kaşığı şeker
▪4 yemek kaşığı un
▪2 yemek kaşığı nişasta
▪1 yumurta
▪1 çay kaşığı karabiber
▪1 paket vanilya

Yapılışı;
1▪ Kreması için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı tencereye alıp tamamen pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
2▪ Ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
3▪ Vanilyayı ilave ederek ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
4▪ Soğuyan kremanın içine karabiber koyup karıştırın.
5▪ Fırın tepsisini yağlayın, baklava yufkalarını iki katta bir yağlayarak 10 tane olana kadar tepsiye serin.
6▪ Kremayı yufkanın üzerine döküp her tarafına eşit yayın.
7▪ Diğer 10 tane yufkayı da yine iki katta bir olacak şekilde yağlayarak tepsiye serin.
8▪ Keskin bir bıçakla dilimleyip kalan yağı üzerine gezdirin.
9▪ Kızarana kadar pişirin.
10▪ Soğuduğunda üzerine pudre şekeri serperek servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder