4 Temmuz 2016 Pazartesi

SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI

Malzemeler;
•300g kıyma
•1 kg küçük soğan
•1 tane domates
•2 tane biber
•Karabiber

Sosu için;
•2 yemek kaşığı nar ekşisi
•1 tatlı kaşığı salça
•3 yemek kaşığı sıvıyağ
•Yarım çay bardağı su
•Tuz

Yapılışı;
1• Kıymaya karabiber ve tuz koyarak yoğurun ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
2• Soğanların kabuklarını soyup baş kısmından ayırmadan ortada ikiye kesin.
3• Yuvarlak yaptığınız köfteleri soğanın içine koyup fırın kabına sıralayın.
Sosu için;
4• Salça, yağ, nar ekşisi ve tuzu bir kaseye alıp suyla açarak sosunu hazırlayın.
5• Tepsideki soğanların üzerine gezdirin.
6• Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecede 30 dakika pişirin.
7• Folyoyu çıkarıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder