2 Temmuz 2016 Cumartesi

BEYTİ KEBABI

BEYTİ KEBABI
Köfte Malzemeleri;
-Yarım kg kıyma
-1 çay bardağı galeta unu ya da ufalanmış ekmek içi
-1 tane yumurta
-1 tane soğan
-2 diş sarımsak
-Bir tutam maydanoz
-Karabiber, pulbiber
-Kimyon, kinzi
-Tuz

-2 tane yufka
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı su

Sosu için;
-3 tane domates
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım çay bardağı su
-Tuz

Yapılışı;
1- Köfte için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp iyice yoğurun.
2- İnce uzun köfteler hazırlayıp az yağda kızartın.
3- Yufkaları dörde bölün.
4- Sıvıyağ ve suyu karıştırıp yufkaların üzeri serin.
5- Hazırladığınız köfteleri yufkanın uzun kenarına bir sıra koyarak sarın.
6- İki parmak kalınlığında çapraz kesin.
7- Yağlanmış fırın tepsisine boşluk bırakmadan sıralayın.
8- Üzerlerine sıvıyağ sürerek 180 derecede  hafif kızarana kadar pişirin.
9- Beytiler pişerken sosunu hazırlayın; domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
10- Salça, tereyağ, su ve tuzunu koyup pişin.
11- Fırından çıkan beytilerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
12- Yanında bulgur pilavı ve yoğurtla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder