ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ |
Malzemeler;
▫1 kg patlıcan
▫1 tane soğan
▫2 tane yeşil biber
▫3 tane domates
▫3 diş sarımsak
▫1 çay bardağı sıcak su
▫1 tatlı kaşığı salça
▫Sıvıyağ
▫Tuz
Yapılışı;
▫Patlıcanları alaca soyup iri doğrayın.
▫Tavaya fazla sıvıyağ koyup kızdırın ve patlıcanları kızartın.
▫Tencereye 3 yemek kaşığı yağ koyup yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
▫Üzerine ince doğranmış biber, sarımsak ve salçayı ilave ederek karıştırın.
▫Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi, tuzu koyup 10dk kadar pişirin.
▫Domatesler yumuşadığında tencereye önceden kızarttığınız patlıcanları koyup şöyle bir usulca karıştırın.
▫Kenarından 1 bardak sıcak suyunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alın.
▫Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder