17 Haziran 2016 Cuma

PATATES KROKET

PATATES KROKET

Malzemeler;
°4 tane patates
°1 tane yumurta
°1 çay bardağı kadar peynir
°2 çay bardağı galeta unu
°Karabiber
°Pulbiber
°Tuz
Kızartmak için;
°Sıvıyağ
Yapılışı;
1° Patatesi haşlayıp ezin ve soğutun.
2° Soğuduğunda içine galeta ununun yarısını,yumurta ve baharatlarını katıp yoğurun.
3° Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ister uzun ister yuvarlak şekiller vererek galeta ununa bulayınız.
4° Tavaya sıvıyağ koyup ısıtın.
5° Kroketlerin her tarafını kızartıp fazla yağını alması için havlu kağıdın üzerine bırakın.
6° Sıcak servis yapın.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder