13 Haziran 2016 Pazartesi

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler;
▪200 gr. Kıyma
▪1 tane soğan
▪1 yumurta
▪1 yemek kaşığı un
▪1 su bardağı yoğurt
▪1,5litre kaynar su
▪1 yemek kaşığı tereyağ
▪Karabiber, Pulbiber
▪Maydanoz, nane

Yapılışı;
Köfte’nin Hazırlanması:
1▪ Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu koyarak iyice yoğurun.  2▪ Yoğurma işleminden sonra, minik minik  toplar yapın ve unlanmış tepsiye koyun.
3▪ Terbiyesinin hazırlanması:
Kase içerisine 1 yumurta kırıp, üzerine 1 yemek kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile bir güzelce çırpın.
4▪ Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.
5▪Tencereye 6 su bardağı su koyarak kaynatın.
6▪ Kaynayan su içerisine köfteleri atın ve 15 dakika kısık ocakta pişirin.
7▪ Tencereden bir miktar su alarak, terbiye’ye ilave edin ve yavaşça ılıyan terbiyeyi köftelerin üzerine ilave edin.
8▪ Kaynayana kadar karıştırarak bir taşım kaynatın, tuzunu ilave edin.
9▪ Tavaya tereyağı koyup eritin.
Üzerine kuru nane ilave ederek hafif kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin.
10▪ Yoğurdun kesilmemesi için tencerenin kapağını kapatmayın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder