19 Mayıs 2016 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI
Malzemeler;
▪3 yumurta
▪1 su bardağı süt
▪1 su bardağı sıvıyağ
▪1 su bardağı irmik
▪1 çay bardağı şeker
▪1 çay bardağı mavi haşhaş
▪1 tane kabartma tozu
▪1 tane vanilya
▪2 su bardağı un
▪1 paket krem şanti

Şerbeti için;
▪3 su bardağı şeker
▪3 su bardağı su
▪Çeyrek limon suyu

Yapılışı;
1▪ Şerbet için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
2▪ Yumurta ve şekeri çırparak köpürtün.
3▪ Diğer malzemeleri de ilave ederek kek kıvamında bir hamur hazırlayın.
4▪ Fırın kabını yağlayarak hazırladığınız hamuru her tarafına eşit bir şekilde yayın.
5▪ Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede  kızarana kadar pişirin.
6▪ Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı  çıkınca dilimleyip şerbetini dökün.
7▪ Tatlıyı buzdolabına  kaldırıp soğumaya bırakın.
8▪ Krem şantiyi  bir su bardağı sütle köpürtüp tatlının üzerine yayın, isterseniz üzerine hindistan cevizi serpin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder