15 Mayıs 2016 Pazar

SEBZELİ BALIK

SEBZELİ BALIK

Malzemeler
📎2 tane palamut yada uskumru
📎2 tane patates
📎2 tane domates
📎4 tane soğan
📎4 tane yeşil biber
📎1 baş sarımsak
📎1 tane limon
📎1 çay bardağı sıvıyağ
📎1 çay bardağı su
📎Tuz, karabiber

Yapılışı
1📎Balıkları fileto kesip temizleyin ve tuzlayın.
2📎Patatesi soyup ince olacak şekilde yuvarlak doğrayıp tepsinin altına bir sıra yerleştirin.
3📎Soğanı piyazlık doğrayıp patatesin üzerine koyun.
4📎Balıkları yerleştirin.
5📎Üzerine sarımsak, biber ve domates dilimleri yerleştirin.
6📎Limonun kabuğunu soyun aksi halde kabuğu acı bir tat veriyor onuda dilimleyerek yerleştirin.
7📎Üzerine baharatları, tuzu, sıvıyağını ve suyunu ilave edin.
8📎Tepsinin üzerini folyoyla kapatın ve önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
9📎Patatesler yumuşadığında tepsinin üzerindeki folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Bu tip balık pişirmeyi sık sık yapıyorum çok lezzetli oluyor elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızartmaya göre daha hafif oluyor, teşekkür ederim, sizinde elinize sağlık Özgen Hanım saygılarımla...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil