2 Nisan 2016 Cumartesi

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA

Pandispanya için;
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-1 su bardağı ıspanak püresi
-Yarım çay bardağı su
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Krema için;
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya
Yapılışı;
1- Ispanağı haşlayıp suyunu süzün ve rondodan geçirerek püre haline getirin.
2- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp su ve püreyi ilave ederek çırpmaya devam edin.
3- Un kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine döküp her tarafına yayın.
4- 170 derecede kontrollü pişirin ve soğumaya bırakın.
5- Krema için; Süt, nişasta, un ve şekeri tencereye alarak iyice çırpın ve ocağa alın.
6- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin, ocaktan alıp vanilya ve tereyağını koyun ve mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
8- Keki çay bardağının ağzıyla keserek daireler çıkarın ve artan parçaları rondoda parçalayın.
9- Bardakla kestiğiniz dairelerin üzerine krema koyup üzerini rondodan geçirdiğiniz kek parçalarıyla kapatın.
10- Aynı işlemi bütün daireler bitene kadar devam edin ve buzdolabına kaldırın.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder