ÇİLEK REÇELİ |
Malzemeler;
"1 kg küçük çilek
"5 su bardağı toz şeker
"1 çay kaşığı tereyağ
"2-3 tane limon tuzu
Yapılışı;
1- Çilekleri yıkayıp temizleyin.
2- Üzerine şekeri koyup bir gece çileklerin sulanıp şekerin erimesi için bekletin.(şeker tamamen erimeyebilir)
3- Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kaynatın.
4-Reçel kaynarken köpürüp taşabilir bunun önüne geçmek için içine bir çay kaşığı tereyağ koyun.
5- Limon tuzunu da ilave ederek tencerenin altını çok kısın ve bu şekilde 45 dakika kaynatın.
6- Çok fazla karıştırarak çilekleri parçalamayın.
7- Hemen kullanmayacaksanız ya da bir kısmını kışa ayırmayı düşünüyorsanız, reçeli sıcağıyla kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
8- Kendi halinde soğuyarak kapağı tutsun.
Bu şekilde istediğiniz zaman açarak kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder