8 Nisan 2016 Cuma

BALIK KÖFTESİ

BALIK KÖFTESİ
Malzemeler;
-5 tane palamut ya da uskumru
-1 çay bardağı ekmek içi
-1 tane soğan
-4 diş sarımsak
-Karabiber
-Pulbiber
-Maydanoz
-Tuz

Yapılışı;
1- Balıkları temizleyip uzunlamasına kesin.
2- Kılçıklarını rahat temizleyebilmek için balıkları sıcak suyun içinde iki üç dakika bekletin suyun sıcaklığıyla derisi kolay soyulup kılçıkları daha rahat temizlenecek.
3- Küçük küçük didikleyerek kılçıkları yemizleyin ve aynı işlemi iki kere yapın ki kılçık kalmadığından emin olun.
4- Haşlanmış ıspanağı sıkar gibi balıkları sıkıp suyunu akıtın ki kıvam vermek zor olmasın.
5- Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
6- Diğer malzemeleri de ilave ederek  köfte yoğurur gibi yoğurup yuvarlatın.
7- Uskumru balığı çok yağlı bir balık olduğu için kızartıldığında  yağ çekecek ve çok ağır olacağı için ızgara ya da tost makinasında pişirin.
8- Ben tost makinasında pişirdim yanında bol salatayla birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder