15 Ocak 2016 Cuma

KİREÇTE KABAK TATLISI

KİREÇTE KABAK TATLISI

MALZEMELER
▪2kg doğranmış kabak
▪5 su bardağı şeker
▪7 su bardağı su
▪Yarım limon suyu
▪Yarım kg toz kireç
▪7 litre su

YAPILIŞI
1▪Derince bir kabın içine toz kireci koyup üzerine suyu ilave edip karıştırın.
2▪Bir saat bekleterek kirecin tamamen dibine çökmesi gerekiyor.
3▪Dibine çöken kirecin üzerinde oluşan saf suyu bulandırmadan yavaşça alın ve bu suya soyulmuş doğranmış kabakları yatırın.
4▪Kabakların bu kireçli suda en az 12 saat beklemesi gerekiyor.
Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha kadar beklemiş olacaktır.
5▪Kabakları kireçten  çıkartıp 4- 5 kere yıkayın ve bir saat temiz suda bekletin.
6▪Şeker ve suyu büyük bir tencereye koyup kaynatın ve ılımaya bırakın.
7▪Şerbetin içine sudan çıkardığınız kabakları koyup kaynamaya bırakın.
8▪Kaynadığında altını kısarak 2 saat pişirin.
9▪Vakti dolduğunda ocağın altını kapatmadan yarım limonun suyunu sıkın ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
10▪Dışı kıtır kıtır, içi lokum gibi kabak tatlınız hazır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder