18 Ocak 2016 Pazartesi

HAMSİ BUĞULAMA

HAMSİ BUĞULAMA

Malzemeler;
...1,5kg hamsi
...4 tane iri soğan
...2 tane yeşil biber
...1 baş sarımsak
...1 demet maydanoz
...1 tatlı kaşığı biber tuzu (baharatlı salça)
...1 çay bardağı sıvıyağ
...2 yemek kaşığı tereyağ
...1 çay bardağı su
...1 tane domates
...2 tane limon
...Pulbiber
...Tuz

Yapılışı;
1...Hamsiyi temizleyip yıkayın, dağıtmadan orta kılçığını çıkarın ve tuzlayın...
2...Soğanları söğüş doğrayıp sıvıyağda az çevirin...
3...İçerisine bibertuzu, sarımsak, yeşil biberi ilave ederek karıştırın fırında da pişeceği için çok öldürmeyin...
4...Maydanozunu doğrayıp ocağın altını kapatın...
5...Fırın kabının altına hamsinin yarısını sıralayın üzerine de soğanlı harcın yarısını dökerek hamsilerin üzerini kapatın...
6...İkinci sırayı da aynı şekilde hamsi ve harç olacak şekilde hazırlayın...
7...Üzerine  bir limonun suyunu, pulbiberi ve parçalar halinde tereyağını koyun...
 8...Domates ve limon dilimleriyle süsleyip kenarında bir çay bardağı soğuk suyunu dökün...
9...200 derecede yarım saat pişirin...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder