UN KURABİYESİ |
▪1 paket margarin
▪Yarım su bardağı sıvıyağ
▪1 paket kabartma tozu
▪1 paket vanilya
▪Aldığı kadar un
Dışına bulamak için;
▪1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı;
1- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
2- Hamuru merdaneyle açın.
3- Çok büyük olmayacak şekilde baklava dilimleri kesin ya da yuvarlaklarda yapabilirsiniz.
4- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayarak 170 derecede kızartmadan pişirin.
5- Fırından çıkan un kurabiyelerini sıcağıyla hemen pudra şekerine bulayıp servis tabağına alın.
Not: Hamurun içerisine şeker koymuyoruz çünkü kurabiyeleri sertleştirerek ağızda un gibi dağılmasını engelliyor.
Kurabiyeleri sıcağıyla pudra şekerine buladığımızda içerisine yeteri kadar şeker çekiyor ama burada dikkat etmemiz gereken kurabiyelerin küçük olması gerekiyor.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder