PATLICANLI BÖREK |
Malzemeler
▪250 g kıyma
▪2 tane soğan
▪3 tane iri patlıcan
▪1 tatlı kaşığı domates salçası
▪Sıvıyağ
▪Tuz
▪Karabiber
▪3 tane yufka
Sosu İçin;
▪1 çay bardağı sıvıyağ
▪1 su bardağı süt
▪2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
▪Susam
Yapılışı
1-Patlıcanı közleyip soyun ve ince ince doğrayın.
2-Soğanı ve kıymayı kavurup salçasını ilave edin.
3-Üzerine patlıcan, tuz ve karabiberini ilave ederek karıştırın ve iç harcı soğumaya bırakın.
4- Sosu için; yumurtayı çırpıp süt ve yağı ilave edin.
5- Bir bütün yufkayı masaya serip her tarafına sos sürün.
6- Yufkayı karşılıklı dört yerden kaylayarak kare yapın ve keserek dört tane kare elde edin.
7- Her bir parçaya sos sürerek ortasına iç harçtan koyup zarf şeklinde katlayın.
8- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörekotu serpin.
9- 200 derecede kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder