11 Aralık 2015 Cuma

ALMAN PASTASI

                         ALMAN PASTASI

•2 tane yumurta
•1 çay bardağı sıcak su
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı sıvı yağ
•3 yemek kaşığı toz şeker
•1 paket vanilya
•1 paket instant maya
•4 su bardağı un

Kreması için;
•3 su bardağı süt
•1 çay bardağı toz şeker
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı nişasta
•1 paket vanilya
•1 poşet toz krem şanti

Üzeri için;
•Pudra şekeri

Yapılışı;
1• Yoğurma kabına  unu koyup ortasını havuz şeklinde açıp bütün malzemeyi içerisine koyarak yoğurun.

2• Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak gerekirse un ilave edebilirsiniz.

3• Hazırladığınız hamurun ağzını poşetle  kapatarak mayalanması için yarım saat dinlendirin.

4• Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.

5• 15 dakika tepsi mayası için dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

6• Kreması için;  Süt,  şeker, un ve nişastayı tencereye koyarak iyice çırpın ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

7• Krema soğuyunca içerisine vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip mikserle  3-5 dakika kadar çırpın.

8• Soğuyan alman pastalarını keskin bir bıçak ile ortadan ikiye bölerek aralarına krema koyun ve kapatın.
9• Üzerlerine bolca pudra şekeri serperek servise hazir hale gelir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder