SIVIYAĞLI TUZLU ÇUBUKLAR |
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 yumurta ( birinin akı üzerine)
• 3 yemek kaşığı nişasta
• 3 yemek kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı mahlep
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• Un
Üzerine;
• Yumurta akı ve susam
YAPILIŞI
1- Kaseye yumurta, sirke, yağ, tuz ve mahlebi koyup karıştırın.
2 - Nişasta, un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamuru tezgaha koyup merdaneyle yaklaşık yarım cm inceliğinde açın.
4- Hamurun üzerinde çatlaklar oluşacak elinizle bastırarak düzleştirmeye çalışın.
5- İstediğiniz uzunlukta şeritler kesin.
6- Hamurun alt kısmı daha düz olduğundan tersini çevirerek önce yumurta akina sonra susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayin.
7- 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder