7 Temmuz 2015 Salı

MARGARİNSİZ ELMALI TURTA

MARGARİNSİZ ELMALI TURTA

MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım çay bardağı şeker
-3 su bardağı un
-1 çay kaşığı karbonat

İçi İçin;
-5 tane elma
-3 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı ceviz ya da fındık
-Üzerine pudra şekeri

YAPILIŞI
1- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
2- Şekeri ilave edip saldığı suyunu çekene kadar kavurarak pişirin.
3- Tarçın ve iri kırılmış cevizi ilave edip soğumaya bırakın.
4- Hamuru yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurun.
5- Merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın ve su bardağıyla daireler kesin.
6- Dairelerin üzerine bir yemek kaşığı elmalı harç koyun.
7- Hamurdan ince uzun çubuklar yaparak elmalı harcın üzerini kafes gibi kapatın.
8- Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
9- 180 derecede kızartmadan pişirin.
10- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder