21 Haziran 2015 Pazar

KÖFTELİ PATATES

KÖFTELİ PATATES

MALZEMELER
-3 tane büyük boy patates
-3 tane domates
-3 tane yeşil biber
-Kızartmak için sıvı yağ

Köftesi için;
-250-300 gr kıyma
-1 tane soğan
-1 su bardağı ekmek içi
-Maydanoz
-Karabiber
-Pulbiber
-Kimyon
-Tuz

Sosu için;
-2 yemek kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su
-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
1- Patatesleri halka halka doğrayıp sıvı yağda hafif kızartın.
2- Köftelik malzemeleri karıştırıp halka şeklindeki patates büyüklüğünde şekiller vererek az yağda kızartın.
3- Fırın tepsisine üst üste bir patates, bir köfte ve tekrar patates koyun.
4- Üzerine halka dilimlenmiş domatesi ve yeşil biberi yerleştirin.
5- Kürdanı en alttaki patatese kadar batırın.
6- Sosunu bir kasede hazırlayıp her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirin.
7- 200 derecelik fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder