26 Haziran 2015 Cuma

KURU DOLMA

KURU DOLMA
MALZEMELER
-10 Tane kuru patlıcan
-10 Tane kuru dolmalık biber
-200g et
-1,5 Su bardağı pirinç
-Yarım su bardağı bulgur
-2 Tane soğan
-3-4 Kaşık zeytinyağ
-1 Yemek kaşığı salça
-Maydanoz
-Pulbiber
-Karabiber
-Nane
-Tuz

Pişirmek için;
-1 Yemek kaşığı salça
-3 Yemek kaşığı zeytinyağ
-3 Su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
1- Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyun .
2- Kısık ateşte yumuşayana kadar kaynatın.
3- Eti doğrayabildiğiniz incelikte doğrayın.
4- Soğanı maydanozu doğrayıp, pirinci,bulguru yıkayın ve süzün.
5- Salça yağ ve baharatları da ilave ederek hepsini karıştırın.
6- Patlıcanların ve biberlerin yarısına kadar iç harç doldurun.
7- Dolmaların ağızları üst üste gelecek şekilde  tencereye sıralayın.
8- Ayrı bir tavada zeytiyağ ve salçayı kavurup suyu ilave ederek pişirme suyunu hazırlayın.
9- Dolmaların üzerine çıkacak kadar hazırladığınız sudan koyun.
10- Üzerine dolma taşı ya da yemek tabağını ters çevirerek koyun.
11- Kısık ateşte suyunu kontrol ederek pişirin gerekirse su ilave edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder