DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ) |
-2 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket yaş maya
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Un
Sosu İçin;
-1 yumurta
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
1- Yaş mayayı karıştırma kabına alın ve ılık süt, su ve şekeri ekleyip mayayı ezin.
2- Sıvı yağı ve tuzu ilave edip azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3- Yoğurduğunuz hamuru kabıyla birlikte poşete geçirip ağzını sıkıca kapatın ve mayalanmaya bırakın.
4- Ortalama 30 dakika mayalanan hamuru 4 parçaya bölün.
5- Her parçayı uzunca rulo yapıp 1 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış borcam tepsiye yerleştirin.
6- Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
7- Sosu için; Yumurta, yoğurt ve yağı iyice çırpın.
8- Hazırladığınız sosu tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine gezdirin.
9- Hamurların üzerine susam, çörekotu, haşhaş vb. serpin.
10- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder