21 Haziran 2015 Pazar

DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ)

DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ)
MALZEMELER
-2  su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket yaş maya
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-Un

Sosu İçin;
-1 yumurta
-5 yemek kaşığı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI
1- Yaş mayayı karıştırma kabına alın ve ılık süt, su ve şekeri  ekleyip mayayı ezin.
2- Sıvı yağı ve tuzu ilave edip azar azar un ilavesiyle yumuşak bir  hamur elde edene kadar yoğurun.
3- Yoğurduğunuz hamuru kabıyla birlikte poşete geçirip ağzını sıkıca kapatın ve mayalanmaya bırakın.
4- Ortalama 30 dakika mayalanan hamuru 4 parçaya bölün.
5- Her parçayı  uzunca  rulo yapıp 1 parmak kalınlığında kesin ve  yağlanmış borcam tepsiye yerleştirin.
6- Tüm hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
7- Sosu için; Yumurta, yoğurt ve yağı iyice çırpın.
8- Hazırladığınız  sosu  tepsiye dizdiğiniz  böreklerin üzerine gezdirin.
9- Hamurların üzerine  susam, çörekotu, haşhaş vb. serpin.
10- 200 derecede  üzeri  kızarana   kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder