28 Mayıs 2015 Perşembe

YAPRAK BEZELYE

YAPRAK BEZELYE

MALZEMELER
-Yarım kg Yaprak bezelye
-2 tane domates
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Yaprak bezelyeyi taze fasulye temizler gibi baş kısımlarını kopartın ve yıkayın.
2- Tencereye bolca su koyup kaynatın.
3- Kaynayan suyun içine yaprak bezelyeyi koyup hafif yumuşayana kadar haşlayın.
4- Suyunu süzüp kızartma tavasına alıp sıvıyağda biber kızartır gibi kızartın.
5- Yaprak bezelyeleri servis tabağına alın.
6- Aynı tavada domatesleri de pişirip bezelyenin üzerine koyun.

Yaprak Bezelyeyi kışlık dondurucuya koymak için;
1- Temizledikten sonra kaynar suya koyup rengi değişene kadar haşlayın çok yumuşamasın kızarırken yada yemeğini yaparkende pişeceği için diri kalmasında fayda var.
2- Kaynar sudan çıkartın, hemen soğuk su dolu kabın içine alarak iyice soğutarak şoklama yapın.
3- Suyunu süzdükten sonra birer yemelik olacak kadar dolap poşetlerine koyun.
Pipetle poşetin havasını çekip ağzını sıkıca bağlayın.
4- Dondurucuya yerleştirin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder