13 Haziran 2015 Cumartesi

YALANCI YUVALAMA ÇORBASI



YALANCI YUVALAMA ÇORBASI


MALZEMELER
-1 bütün tavuk göğsü
-1 su bardağı ince bulgur
-1 yumurta
-1 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı nohut
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Kaynar su

-Meyanesi İçin;
-2 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı

Üzeri İçin;
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
1- Bir su bardağı nohutu yıkayıp haşlayın.
2- Tavuk göğsünün yarısını robottan geçirerek kıyma yapın.
3- İçine ince bulgur, karabiber, yumurta ve tuzunu ilave edip güzelce yoğurun.
4- Bulgurlu köfteleri nohuttan küçük olacak şekilde yuvarlatarak yapışmaması için unlanmış tepsiye koyun.
5- Kalan tavuk göğsünü nohut büyüklüğünde doğrayın.
6- Tencerenin içine tereyağ ve sıvıyağı koyup eritin.
7- Üzerine doğranmış tavukları koyup rengi dönene kadar kavurun.
8- Tavukların üzerine 4 su bardağı kaynar su koyarak 10 dakika pişirin.
9- Yine tencerenin içine haşlanmış nohut ve köfteleri atıp yavaşça karıştırın.
10- Tuzunu da ekledikten sonra hepsi birlikte 10 dakika kadar kısık ateşte kaynasın.
11- Meyanesi için; yoğurt, un ve yumurta sarısını az su ilavesiyle iyice çırpın.
12- Tenceredeki sudan kepçeyle alıp meyanenin içine yavaşça koyarak karıştırın.
13- Yumurtanın sarısının pişmemesi için bu işlemi yavaş ve karıştırarak yapın.
14- Karışımı azar azar tencerenin içine dökerken diğer yandan karıştırmaya devam edin.
15- Suyu az ise üzerine yeteri kadar kaynar su ilave edin.
16- Çorbamız kaynamaya devam ederken üzerinin sosunu hazırlayın.
17- Sıvıyağı koyup üzerine naneyi koyun ve bir iki dakika kavurun.
18- Sosunuda çorbanın üzerine gezdirip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder