12 Mayıs 2015 Salı

PAŞA SARMASI

PAŞA SARMASI

Malzemeler;
-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt (krem şanti için)
-Hindistan cevizi

YAPILIŞI
1- Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
2- Ocağa alıp sürekli karıştırarak, kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3- Sonrasında ocağın altını kapatıp içerisine margarini ve vanilyayı ekleyin.
4- Mikserle veya blendırla beş dakika kadar çırpın.
5- Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca hindistan ceviziyle kaplayın.
6- Muhallebiyi yavaş yavaş üzerine yayın ve soğuması için bir kenara bırakın.
7- Bu sırada krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın.
8- Muhallebi soğuduktan sonra üzerine spatula yardımıyla krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.
9- Daha rahat sarılması için bu şekilde buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.
10- Muhallebiyi ortadan ikiye kestikten sonra dört parmak kalınlığında enine kesin.
11- Spatula yardımıyla ucundan katlayarak rulo sarın.
12- Ruloları istediğiniz kalınlıkta dilimleyebilirsiniz.
13- İsterseniz aralarına muz dilimleri de koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder