İRMİK HELVASI |
MALZEMELER
-2 su bardağı irmik
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-İki kaşık tereyağ
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı kuru üzüm
-1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
YAPILIŞI
1- Şekeri suyun içine koyup karıştırarak şekeri eritin. (kaynatmayın)
2- Tencerenin içine margarin ve sıvıyağı koyup eritin.
3- İrmiği yağın içine koyup kısık ateşte rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
4- Vanilya, kuru üzüm ve cevizi de ilave edin.
5- Son olarak şekerli suyu boşaltıp sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
6- Sıcağıyla muffin kalıplarına yada tepsiye boşaltıp üzerini düzletin ve dilimleyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder