26 Kasım 2014 Çarşamba

TAZE FASULYE KAVURMASI

TAZE FASULYE KAVURMASI
MALZEMELER
-Yarım kg taze fasulye (taneli)
-2 tane soğan
-2 tane domates
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-Pulbiber
-Karabiber
-Tuz

YAPILIŞI
1- Taze fasulyeyi ayıklayıp, kırın.
2- Tencereye bolca su koyup kaynatın ve fasulyeleri içine koyup pişene kadar haşlayın.
3- Suyunu süzüp iyice sıkın.
3- Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve sıvıyağda soldurun.
4- İçine kabuğu soyulup doğranmış domatesi ilave edip birlikte pişirin.
5- Fasulyeyi ekleyip kısık ateşte kavurun.
6- Baharatları ve tuzunu koyup biraz daha kavurarak altını kapatın.

  AFİYET OLSUN...     
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder