25 Kasım 2014 Salı

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE


MALZEMELER
-1 Paket margarin
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-Un

İç malzemesi;
-5 tane iri elma
-1 tatlı kaşığı tarçın
-3 yemek kaşığı şeker
-1 çay bardağı fındık içi

Üzeri için;
-Pudra şekeri

YAPILIŞI
1- Elmaları soyup rendeleyin.
2- İçerisine şeker ve tarçını ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
3- Pişirdiğiniz elmalı iç soğuduğunda fındığı ilave edip karıştırın.
4- Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.
5- Hamuru ince bir şekilde merdaneyle açıp su bardağıyla daireler kesin.
6- Bir daire hamurun ortasına bir tatlı kaşığı elmalı harç koyun.
7- İkinci daireyi üzerine koyup kenarlarını çatalla bastırarak kapatın.
8-Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
9- 180 derecede kızartmadan pişirin.
10- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder