27 Kasım 2014 Perşembe

KUBBE PASTA

KUBBE PASTA

MALZEMELER
Pandispanya için;
-4 yumurta
-1,5 su bardağı un
-Yarım çay bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 paket kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Kreması için;
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

YAPILIŞI
1- Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın.
2- Suyu ekleyip karıştırın kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
3- Yuvarlak borcama un serpiştirip pandispanyayı içine boşaltın.
4- Her tarafına eşit dağılıp ve aynı oranda kabarması için tepsiyi bir kaç kere yere vurun.
5- Pandispanyanın daha yumuşak olması için pişerken fırına başka bir kapta su koyun.
6- 170 derecede  kürdanla kontrol ederek pişirin.
7- Pandispanya pişerken kreması için süt, un, nişasta ve şekeri iyice çırpıp ocağa alın.
8- Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
9- Ocaktan almadan tereyağ, vanilya ve hindistan cevizini ilave edip altını kapatın soğumaya bırakın.
10- Keki fırından çıkarıp soğutun ve ikiye kesin.
11- Derin, büyük ve dibi yuvarlak bir salata kasesini streç filmle kaplayın.
12- Pandispanyanın bir tanesini dikkatlice kırmadan kasenin içine yerleştirin.
13- Kenarlarında katlanan yerleri düzeltin yada fazlalığı kesin.
14- Soğuyan kremayı mikserle çırpıp yarısından fazlasını pandispanyanın üzerine dökün.
15- Diğer katı üzerine kapatın ve fazlalıkları alın.
16- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.
17- Dolaptan çıkarıp büyük bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
18-Üzerine artan kremayı sürüp çikolata sosuyla yada istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Not; İsterseniz en üstüne krema sürmeden pudra şekeri serperekte hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

      AFİYET OLSUN...

KUBBE PASTA

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder