28 Kasım 2014 Cuma

HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV
MALZEMELER
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı su (sıcak olacak )
-Yarım kilo hamsi
-2 tane soğan
-Maydanoz
-2 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Karabiber
-Tuz

YAPILIŞI
1- Hamsileri temizleyip kılçıklarından ayırın.
2- Bol suda yıkayıp suyunu süzün ve tuzlayın.
3- Pirinci tuzlu ılık suda 2 saat kadar bekletin.
4- Soğanları doğrayıp sıvıyağ ve tereyağında kavurun.
5- Daha sonra pirincin suyunu süzüp tel tel olana kadar kavurmaya devam edin.
6- Tuz ve suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
7- Piştikten sonra içine maydanozu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
8- 30 cm çapında fırın kabının her tarafını yağlayın.
9- Hamsilerin sırtı tepsinin altına gelecek şekilde ortadan başlayarak ve kenarlarından taşırarak sıkı sıkı dizin.
10- Pilavı hamsinin üzerine döküp her tarafına eşit yayın.
11- Kenardaki hamsileri pilavın üzerine kapatarak her tarafına sıralayın.
12- Üzerine yağ sürüp 180 derecede hamsiler hafif kızarana kadar pişirin.
13- Fırından çıkarıp servis tabağına ters çevirerek sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder