6 Aralık 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI RULO PASTA

ÇİKOLATALI RULO PASTA


Pandispanyası için:
-4 tane yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 çorba kaşığı kakao
-1 su bardağı un

Kreması için:
-3 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı kakao
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket vanilya

Diğer malzemeler:
-2 Paket bitter çikolata
-1 kase fındık

YAPILIŞI:
1- Kreması için un, şeker, kakao ve sütü karıştırıp pişirelim.
2- İçine vanilyayı koyup karıştırıp soğumaya bırakalım.
3- Pandispanya için şeker ve yumurtayı çırpıp içine eleyerek diğer kuru malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
4- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru yayalım.
5- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
6- Hafif soğuyan pandispanyayı boyundan 2 enden 5 parçaya bölelim.
7- Kremayı düzgünce pandispanyanın her yerine yayıp fındığı serpiştirelim.
8- Her bir parçayı rulo sarıp benmari usulü erimiş çikolataya batırıp fırın telinin üstüne dizelim.
9- Çikolatası donunca dolapta bir kaç saat dinlendirelim.

   AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder