TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI |
MALZEMELER
-Yarım kg temizlenmiş işkembe
Terbiyesi İçin
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-Yarım Limon suyu
Servis yaparken;
-Sirke
-Sarımsak
-Limon
YAPILIŞI
1- İşkembeyi yıkayıp düdüklü tencereye koyun üzerine bolca su koyup yaklaşık 45 dakika haşlayın.
2- Pişen işkembeyi istediğiniz büyüklükte doğrayın ve pişireceğiniz tencereye alın.
3- Üzerine düdüklüdeki suyu koyun ve ocağın altını yakın içine tuzunu da ilave edin.
4- Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunun bir kaseye alıp iyice çırpın.
5- Üzerine tenceredeki sudan azar azar koyarak sulandırın.
6- Yumurta kesilmeden terbiyeyi yavaşça tencereye boşaltın.
7- Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.
8- Servis yaparken damak tadınıza göre tabağınıza sarımsak, sirke ve limon suyu ilave edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder