19 Ekim 2014 Pazar

KEDİDİLİ PASTA

KEDİDİLİ  PASTA
MALZEMELER
-1 paket kedidili  bisküvi
-1 su bardağı süt 
-1 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için;
-2 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1 poşet krem şanti
-Damla çikolata

YAPILIŞI
1- Süt, şeker, nişasta ve unu çırpıp  kaynayana kadar pişirin.
2- Vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
3- Tamamen soğuduğunda içine bir paket toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın.
4- Kakaoyu sütle iyice karışana kadar çırpın.
5- Kedidili bisküvilerinin yarısını kakaolu süte batırıp ıslatın ve  tepside boşluk bırakmadan yerleştirin.
6- Pişirdiğiniz muhallebinin de yarısını  bisküvilerin üzerine dökerek her tarafına yayın.
7- Kalan kedidilini ve kremayı aynı şekilde üzerine yerleştirin.
8- Üzerini streç filmle kapatarak  buzdolabında en az iki saat dinlendirin.
9- Servis yapacağınız zaman damla çikolatayla yada istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder