23 Ekim 2014 Perşembe

AŞURE

AŞURE

MALZEMELER
-3 su bardağı buğday
-1 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı nohut
-1 su bardağı kuru fasulye
-200 g kuru kayısı
-200 g kuru üzüm
-200 g kuru incir
-1 paket dolmalık fıstık
-1 Paket kuş üzümü
-3 lt su
-4 su bardağı toz şeker
-Bir fiske tuz

Üzerini Süslemek İçin;
Tarçın, fındık,fıstık,ceviz,nar, susam vs..

YAPILIŞI
1- Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzün.
2- Buğdayı yıkayıp, tencereye alın üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip 10dk kaynatın. Çıkan sarı suyunu süzün.
3- Daha sonra tekrar kaynar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
4- Yumuşayan buğdaya pişmiş nohut, fasulye, yıkanmış pirinç ve 3 litre su ilave edilip 15dk kadar kaynatın.
5- İstediğiniz büyüklükte doğradığınız kayısı, incir, üzüm ve şekerini de tencereye ilave edin.
6- Kısık ateşte malzemeler özleşene kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.
7- Tek tek cam kâselere bölüştürün.
8- Aşure kâselerde ılıyınca üzerini tarçın, fındık, fıstık, ceviz,susam, nar taneleri vs. ile süsleyebilirsiniz.
Not; Şeker ölçüsünü damak tadınıza göre,
Su ölçüsünüde bakliyatların su çekme ve şişmesine göre ayarlamanızda fayda var.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder