17 Ekim 2014 Cuma

PIRASALI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

PIRASALI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER
-2 tane yufka
-5-6 tane pırasa
-1 tane soğan
-1 su bardağı ufalanmış peynir
-Karabiber
-Tuz

Sosu İçin;
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 yumurta

YAPILIŞI
1- Pırasaları ve soğanı küçük küçük doğrayın.
2- Tavayı ısıtıp iki kaşık yağ koyun ve üzerine soğanları koyup kavurun.
3- Üzerine pırasaları ve tuzu ilave edip  yumuşayana kadar kavurun.
4- Pırasalı harç tamamen soğuduğunda üzerine peyniri koyup iyice karıştırın.
5- Sosu için; yumurtayı çırpıp süt ve yağı içine ilave edin.
6- Bir yufkayı düz bir zemine serip 4 parçaya bölün.
7- Her parçaya bolca sos sürüp uzun kenarına pırasalı peynirli harçtan koyup gevşekçe sarın.
8- Gül böreği gibi kendi etrafında sararak yağlanmış tepsiye sıralayın.
9- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
10- Artan sosu böreklerin üzerine kuru yer kalmayacak şekilde bolca kaşıkla dökün.
11- 180 derecede 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder