25 Ekim 2014 Cumartesi

TAVUKLU MAKLUBE

TAVUKLU MAKLUBE

MALZEMELER
-1 bütün tavuk göğsü
-2 su bardağı pirinç
-1 orta boy patates
-1 orta boy havuç
-1 su bardağı bezelye
-2 yemek kaşığı tereyağ
-2-3 kaşık sıvıyağ
-Tuz
-Üzerini bir parmak geçecek kadar tavuk suyu

YAPILIŞI
1- Öncelikle pirincin üzerine  biraz tuz atıp 1-2 saat sıcak suyla ıslatın.
2- Tavuğu tuzlu suda haşlayıp irice parçalayın (suyunu pilavı pişirirken kullanmak üzere saklayın)
3- Patatesleri ve havuçları küp doğrayıp,ayrı ayrı hafifçe kızartın.
4- Mümkünse altı yuvarlak ve derin bir tencereye önce etleri koyun.
5- Onun üzerine patatesleri, havuçları ve haşlanmış bezelyeyi düzgünce yayın.
6- Pirinçleri süzüp duru suyla iyice yıkayıp süzgece alın.
7- Başka bir tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup eritin.
8- Süzülen pirinçlerin üzerine tuzunu ilave edip güzelce kavurun.
9- Kavrulmuş pirinci et ve sebzelerimizin bulunduğu tencereye düzgünce yerleştirin.
10-Haşlanan tavuğun suyunu pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde kenarından koyun.
11- Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
12- Suyunu kenarından kontrol edip tamamen çektikten sonra altını kapatıp, 15 dakika demlenmeye bırakın.
13- Çapı tencereden daha büyük bir servis tabağına pilavı ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder