27 Ekim 2014 Pazartesi

MADIMAK YEMEĞİ

MADIMAK YEMEĞİ


MALZEMELER
-2 kase kuru madımak
-2 tane soğan
-200g kuşbaşı et
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
-1,5 litre su
-Sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Tencereye yağı koyup kızdırın ve etleri ekleyip kavurun.
2- Soğanları yemeklik doğrayıp etin içine katın ve kavurmaya devam edin.
3- Soğanlar ölünce, salçaları ekleyip karıştırın  kaynar suyunu ekleyin.
4- Su kaynayınca madımakları içine atın.
5- Yumuşayıp pişmesine yakın, bulguru ve tuzunu ekleyin.
6- Kuru madımak geç pişeceği için pişerken suyu azaldığında üzerine kaynar su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder