20 Eylül 2014 Cumartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE

VİŞNELİ CHEESECAKE

MALZEMELER
-2 paket yulaflı bisküvi
-100gr margarin

Kreması İçin;
-1 paket labne (200gr)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı şeker
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya

Vişne Sosu İçin;
-2 su bardağı vişne suyu
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı şeker (hazır vişne suyu kullanacaksanız şeker kullanmayın)

YAPILIŞI
1- Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
2- Margarini eritip bisküvilerin içine dökün ve yedirerek yoğurun.
3- Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.
4- Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
5- Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın.
6- Sarısına şeker ilave edip çırpın, labne ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
7- Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın.
8- Üzerine un ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın.
9- Yumurta sarısıyla hazırladığınız karışımın içine  yavaşça döküp tahta kaşıkla karıştırın.
10- Dolaptan çıkardığınız kalıbın içine dökün.
11- Kalıbı sert bir zemine iki üç sefer vurarak her tarafına eşit yayılmasını sağlayın.
12- Önceden ısıtılmış 170 derecede kürdanla kontrol ederek pişirin.
13- Vişne Sosu İçin; vişne suyu, nişasta ve şekeri tencereye koyup karıştırın.
14- Ocağın altını açıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
15- Vişne sosunu üzeri kabuk tutmadan karıştırarak soğutun.
16- Soğuyan sosu kalıbın üzerine döküp her tarafına eşit yayın.
17- Buzdolabında en az iki saat dinlendirdikten sonra kalıbın kenarını çıkararak dilimleyin.

AFİYET OLSUN...
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder