20 Eylül 2014 Cumartesi

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI


MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı irmik
-1 yumurta
-1/2 paket oda ısısında margarin
-1 adet vanilya
-1 adet kabartma tozu
-1 fiske tuz
-Aldığı kadar un
-30-35 adet badem veya fındık

ŞERBETİ İÇİN
-3 su bardağı su
-2,5 su bardağı şeker
-2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
1- Öncelikle şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakın.
2- Suyu ve şekeri bir tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağa alın ve 15 dk kaynatın.
3- Limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
4- Hamur için verilen malzemeleri karıştırma kabına alarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
5- Hazırlanan hamurdan, cevizden küçük parçalar alıp bastırarak inceltin.
6- Şekilde görüldüğü gibi 3 taneyi üst üste dizin ve ilk dizdiğinizden başlayarak rulo sarın..
7- Ardında bıçakla ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.
8- Ortalarına bademleri batırın ve 180 derecede 20-25 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
9- Fırından çıkarınca 5 dk ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder