19 Eylül 2014 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU DONDURMALI İRMİK HELVASI

ÇİKOLATA SOSLU DONDURMALI İRMİK HELVASI

MALZEMELER
-2 su bardağı irmik
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-100 gr tereyağ yada margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Çikolata sosu
-Dondurma

YAPILIŞI
1- Şeker ve suyu bir kaseye koyarak şeker eriyene kadar karıştırarak eritin.
2- Tereyağ ve sıvı yağı köpük köpük olana kadar kızdırın.
3- Yağın içine irmiği koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun.
4- Şekerli suyu yavaşça irmiğin içine boşaltın.
5- Yine kısık ocakta ve sürekli karıştırarak suyunu çekip helva tencerenin ortasında toparlanana kadar pişirin.
6- İrmik helvasını soğumaya bırakın.
7- Küçük bir kasenin içini streç filmle kaplayın.
8- Kasenin dibine ve kenarlarına helva koyun.
9- Orta kısmına bir kaşık dondurma koyup üzerini helvayla kapatarak dondurmayı helvanın ortasına saklayın.
10- Kaseyi servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
11- Üzerine çikolata sosu sıkarak bekletmeden servis edin.
( Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabı poşetine koyun.
Poşetin ucunu azıcık keserek rahatça sıkma işlemini kolaylaştırabilirsiniz )


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder