18 Eylül 2014 Perşembe

ISPANAKLI TAVUK SARMA

ISPANAKLI TAVUK SARMA

MALZEMELER
-1 bütün tavuk göğsü
-1 bağ ıspanak
-1 tane soğan
-1 yumurta
-Galeta unu
-Karabiber
-Pulbiber
-Sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Ispanağı yıkayıp doğrayın.
2- Soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağda pembelişinceye kadar kavurun.
3- Üzerine ıspanağı, tuzu ve karabiberi ilave ederek 5 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
4- Tavuk göğsünü ince filetolar şeklinde dilimleyin.
5- İçine tuz, zeytinyağ, pul biber ekleyip harmanlayın.
6- Her bir filetonun içine bir yemek kaşığı ıspanaklı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın.
7- Uç kısmını açılmaması için kürdanla tutturun.
8- Yumurtayı iyice çırpın ve sardığınız tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
9- Sarılmış tavukların her tarafını kısık ocakta çevirerek pişirin.
10- Kürdanları çıkarıp dilimleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder